Дружба назавжди

2012-10-23

/Files/photogallery/719/PA232310.JPG

Дружба назавжди

Ось і ця зустріч з Л.В. Марченком як завжди жадана. Цього разу - це вітання з ювілеєм члена спілки письменників України, члена спілки журналістів України, члена регіональної спілки письменників, лауреата багатьох премій і просто нашого друга… Почалася наша з Леонідом Володимировичем вели пошукову роботу матеріалу до книги про хлопців з о. Карантинного.

На зустріч з нами він прибув із одним із хлопців, який чудом залишився жити (був відправлений до Германії) С.Т. Тьомним.

З того часу ми багато разів зустрічалися із Леонідом Володимировичем, він розповідав нам про своє життя, про свої творчі доробки.

Творчий зв'язок почався у нас з ювіляром у 2009 році, коли він очолював яр вітальню «Натхнення» при центральній дитячій бібліотеці «Гном». Ми їздили щомісячно на заняття поетів, письменників, були успіхи: кращі твори О.Литвиненко публікувалися в журналі «Яблунька».

І ось в 2011 році у нас запрацювала літературна студія «Таврійські зорі», яку ведуть Л.В. Марченко та С.Ф. Зубарєв.

На нашій теплій зустрічі були задані питання ювіляру «Коли вперше він почав писати? Та чому літературна діяльність все ж таки перемогла?»

Діти з цікавістю дізналися, що вперше він спробував написати стін листівки на свого сусіда по парті за порученням класного керівника. Ось з того все й розпочалось.

А ось на питання «Чи використовується його література на уроках позакласного читання?».

Так вичерпну відповідь дала вчитель – методист української мови та літератури Калачевська Валентина Михайлівна. Та ще й додала, що на кожному уроці проводяться п’ятихвилинки з літератури рідного краю.

Завідувач бібліотеки, Бутенко Н.К., загострила увагу на те, що тематика творчості Марченко Л.В. багатогранна: це і твори по вивченню історії України, рідного краю, військово – патріотична література для дітей і про дітей, сатира, гумор та лірика.

Як же чудово донесла до читача почуття кохання віршем «Яблунька», читач бібліотеки Бокій Крістіна, учениця 11-А класу.

А дитячі твори: «Маркиза на даче», «Чай с бегемотом» стали бестселерами в читальній залі бібліотек. В 2012 році їх прочитали більше 300 разів.

Найбільш було хвилювання у майбутніх поетів, учнів 3-А класу, Бурдейного Володимира учня 8-Б класу, Гуцан Тетяни учениці 10-А класу, членів літературної студії, які підготували свої вітання улюбленому вчителю, ювіляру. Свої слова вітання виразила адміністрація школи, завуч по виховні роботі Наталія Олександрівна Кравчук. Вона вручила почесну грамоту за вагомий внесок у вихованні підростаючого покоління книгою.

Присутні вітали ювіляра вручаючи подарунки, квіти, такий поворот подій був несподіванкою для Леоніда Володимировича.

На згадку про теплу зустріч фотографування та книга з автографом від автора. Ця зустріч незабутня, вона надихнула всіх присутніх на духовні вчинки, душі дітей не зачерствіють.

/Files/photogallery/719/PA232314.JPG

/Files/photogallery/719/PA232307.JPG

/Files/photogallery/719/PA232319.JPG

Кол-во просмотров: 271

Комментарии