Масленица

2012-02-24

/Files/photogallery/719/IMG_5025.JPG

Свято, яке очищує…

Проведення чистого, яскравого і веселого свята Масляної стало у Херсонській загальноосвітній школі №45 традицією. Кожного року школярі влаштовують великий ярмарок, на якому продають смачні й ароматні млинці різних видів та інші страви масляничного столу. На перервах відбуваються різні цікаві конкурси та вікторини, в яких кожен може прийняти участь: перевірити свої здібності та підняти настрій. А найспритніші отримували смачний подарунок – ароматний млинець.

Цього року в актовій залі школи відбулося свято-презентація. Діти у віршованій, прозаїчній або жартівливій формі розповідали про свято Масляної і презентували свої страви. У цьому заході переможених не було, тому що головна мета свята – нагадати школярам про витоки і значення цього свята.

Танці, пісні, жарти, сміх – так зустрічали довгоочікувану весну, яка приносить нове життя та оновлення. Неможливе оновлення без очищення душі. Тому всі вихованці і вчителі просили один у одного вибачення …

Присутні на святі гості: член Міжнародного союзу письменників, відомий поет Херсонщини – Леонід Володимирович Марченко та Херсонський письменник Сергій Федорович Зубарєв відмітили високий рівень підготовки заходу, артистизм та енергію дітей, які додали ноток радості та позитиву і в їх душі.

Неможливе свято без подарунків: Л. Марченко подарував школярам збірку поезії «Радуга-дуга», а постійний спонсор школи - депутат Херсонської міської ради Сергій Андрійович Карунос - солодкий і смачний подарунок - креативний торт, прикрашений… млинцями.

Масляна – свято, яке нагадує нам про народні традиції, які мають загальнолюдське значення і дуже необхідні у сучасному світі, де так не вистачає світла та добра!

/Files/photogallery/719/P2240615.JPG/Files/photogallery/719/IMG_4953.JPG

Кол-во просмотров: 307

Комментарии